0.00
0
+37065654515
Kategorija
Desertai

Moliūgų pyragas

1 - 2 h

4+

1/3

Atsispausdinti

Ingredientai

3 kiaušinių;
180 g. cukraus;
150 ml. aliejaus;
300 g. moliūgų tyrės;
250 g. miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
0,5 a. š. sodos;
1 a. š. cinamono;
Žiupsnelio druskos;
Žiupsnelio muskato ir imbiero.

Kremui:
250 g. maskarponės;
200 ml. plakamosios grietinėlės;
2-3 v. š. cukraus pudros;
1 a. š. vanilinio cukraus arba kelių lašų vanilės esencijos.

Receptas

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo, supilkite aliejų, sudėkite moliūgų tyrę ir išmaišykite.

Atskirai sumaišykite sausus ingredientus ir supilkite į skystą masę.

Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite kol temperatūra pakils iki 180°C. Priverkite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Kepkite pyragą apie 30–35 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku – turi būti sausas. Prieš pjaunant būtinai atvėsinkite.

Kol pyragas vėsta, pasiruoškite kremą.

Maskarponę išmaišykite su cukraus pudra. Atskirai išplakite grietinėlę ir įmaišykite į maskarponę.

Kremą tepkite ant atvėsusio pyrago. Papildomai galite pabarstyti cinamonu, keptais riešutais ar trupučiu kakavos.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę