- 2 pakeliai sausainių (pvz. Selga);
- 200 g. sviesto;
- 6 kiaušiniai;
- 1 stiklinė cukraus;
- 200 g. varškės;
- 200 g. tepamo sūrio (pvz. Philadelphia Original);
- 200 g. maskarponės sūrio;
- Graikiškų riešutų uogienės;
- 1 žiupsnelis druskos;
- Cukraus pudros;
- Šviežių mėtų
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), naudokite ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Sausainius susmulkinkite smulkintuvu, dėkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Šia mase išklokite kepimo indo dugną. Kiaušinių trynius gerai išplakite su cukrumi, sudėkite sūrius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir lengvai įmaišykite į varškės masę.
- Pyragą kepkite apie 1 val. Likus 15 min. iki kepimo pabaigos, ant viršaus išdėliokite riešutus. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežiomis mėtomis.