- Jautienos nugarinės;
- Šviežių krevečių;
- Kukurūzinių tako geldelių;
- 1 vnt. raudonojo čili pipiro;
- 1 vnt. žaliojo čili pipiro;
- 1 vnt. žaliosios citrinos;
- 1 vnt. citrinos;
- Šviežios kalendros;
- 100 g. Džiugo sūrio;
- 5 v. š. Paoppamies ,,Taco” padažo;
- Druska ir pipirai;
- Daržovių salsai:
- 2 vnt. pomidorų;
- 0,5 raudonojo svogūno;
- 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių;
- 0,25 raudonosios paprikos;
- 0,25 žaliosios paprikos;
- Šviežios kalendros;
- Žiupsnelis druskos.
Ingredientai
Receptas
- Jautieną pabarstykite druska, pipirais ir palaikykite šaldytuve 12 val. Prieš kepdami, išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min. Supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Pasigaminkite salsą. Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais. Raudonąją ir žaliąją paprikas, svogūną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais. Į daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, užpilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Dėkite mėsą ant grotelių ir kepkite kiekvieną juostelių pusę po 1 min.
- Krevetes pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir suverkite ant medinių iešmelių. Kepkite įkaitintoje kepsninėje po 2 min. iš abiejų pusių.
- Kukurūzines tako geldeles pašildykite kelias minutes, dėkite šaukštą daržovių salsos, 2-3 keptos jautienos juosteles, krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite druska ir pipirais, Džiugo sūriu bei šviežia smulkinta kalendra.