0.00
0
+37065654515
Kategorija
Jautiena

Takos su jautiena ir daržovių salsa

10+

4

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • Jautienos nugarinės;
  • Šviežių krevečių;
  • Kukurūzinių tako geldelių;
  • 1 vnt. raudonojo čili pipiro;
  • 1 vnt. žaliojo čili pipiro;
  • 1 vnt. žaliosios citrinos;
  • 1 vnt. citrinos;
  • Šviežios kalendros;
  • 100 g. Džiugo sūrio;
  • 5 v. š. Paoppamies ,,Taco” padažo;
  • Druska ir pipirai;
  • Daržovių salsai:
  • 2 vnt. pomidorų;
  • 0,5 raudonojo svogūno;
  • 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių;
  • 0,25 raudonosios paprikos;
  • 0,25 žaliosios paprikos;
  • Šviežios kalendros;
  • Žiupsnelis druskos.

Receptas

  1. Jautieną pabarstykite druska, pipirais ir palaikykite šaldytuve 12 val. Prieš kepdami, išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min. Supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Pasigaminkite salsą. Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais. Raudonąją ir žaliąją paprikas, svogūną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais. Į daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, užpilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
  3. Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Dėkite mėsą ant grotelių ir kepkite kiekvieną juostelių pusę po 1 min.
  4. Krevetes pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir suverkite ant medinių iešmelių. Kepkite įkaitintoje kepsninėje po 2 min. iš abiejų pusių.
  5. Kukurūzines tako geldeles pašildykite kelias minutes, dėkite šaukštą daržovių salsos, 2-3 keptos jautienos juosteles, krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite druska ir pipirais, Džiugo sūriu bei šviežia smulkinta kalendra.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę