- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriumi, nerūdijančio plieno groteles, uždėkite kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kepimo formos dugną išklokite lavašu, turi likti kraštai t.y. paruošus pyragą dar viršų uždengsite likusio lavašo kraštais. Bet jei lavašas siauras, tuomet bus galima iš atraižų padaryti viršų, svarbu užtengti iš vientiso lavašo dugną ir šonus formoje.
- Dubenyje sumaišykite varškę su kiaušiniais, grietine, pienu, cukrumi, soda, druska, viską išmaišykite šakute.
- Suplėšykite likusį lavašą. Sumerkite plėšytą lavašą į varškės masę, viską gerai permaišykite ir visą paruoštą įdarą supilkite į formą su išklotu lavašu. Palyginkite rankomis, kad neliktų oro tarpų.
- Viršų uždenkite likusiais lavašo krašteliais ir ištepkite tirpintu sviestu.
- Kepkite netiesioginėje kaitroje 190C 40 min.
Atvėsinkite ir skanaukite