- 500 g mažoji/vidinė vištienos filė;
- 1 „Mocarelos“ sūris;
- 2 stiklinės pankolio džiūvėsių;
- 1 v.š. česnako miltelių;
- 1 v.š. baziliko prieskoniai;
- 1 v.š. petražolių prieskonių;
- 1 v.š. druskos;
- 1/2 stiklinės tarkuoto „Parmezano“ sūrio;
- 1/2 stiklinės miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 250 g.saulėgrąžų aliejaus
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejų.
-
Vištienos file gabaliukus perpjaukite į dvi dalis, įpjaukite vidų ir suformuokite gilią kišenę. Mocarelos sūrį supjaustykite šiaudeliais ir sukiškite po vieną šiaudelį į kiekvieno į vištienos filę kišenę. Inde sumaišykite pankolio džiūvėsius, česnako miltelius, baziliką, druską, smulkiai tarkuotą Parmezano sūrį. Į atskirą indą supilkite miltus. Atskirame inde išplakite kiaušinius. Į kepsninę padėkite gilią ketaus keptuvę ir palaukite, kol aliejus joje gerai įkais. Vištienos gabaliukus apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei pankolio džiuvėsių mišinyje. Gruzdinkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su fri bulvytėmis ir mėgstamu padažu.