- 2.5-3 kg kiaulienos sprandinės;
- 2 v.š. garstyčių;
- 6-8 v.š. Porkmafia prieskonių mišinio;
- 250 ml obuolių sulčių;
- Marinatas injekavimui:
- 1.5 L vandens;
- 8 v.š. rudojo cukraus;
- 4 v.š. druskos;
- 7 v.š.obuolių acto;
- 2 v.š. Porkmafia prieskonių mišinio;
- 2 v.š. kajeno pipirų (pasirinktinai);
- 4 vnt rūkymo kaladėles.
Ingredientai
Receptas
- Apie 1 litrą marinato švirkšto pagalba injektuokite į sprandinę iš abiejų pusių, kas keletą centimetrų. Sprandą patalpinkite į didelį indą, užpilkite likusiu skysčiu ir pastatykite šaltai marinuotis 12 valandų. Truputį nusausinkite, įtrinkite garstyčiomis ir Porkmafia prieskonių mišiniu.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), uždekite anglis, sudėkite rūkymo kaladėles, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Rūkykite apie 5-6 valandas, kas pusvalandį nupurkšdami obuolių sultimis. Vidinė mėsos temperatūra turi siekti 80°C.
- Išėmę mėsą iš kepsninės, leiskite jai pailsėti 15 min.