- 100 g. prieskonių mišinio Poppamies ,,Burgers & Ribs”;
- 2-3 vnt. viskio statinės rūkymo kaladėlių;
- 2 karkos;
- 1L natūralios tamsios giros;
- garstyčios;
- 1-1.5 kg. mažų bulvių;
- Marinatui:
- 6 česnako skiltelės;
- 1,5 v.š. maltos kalendros;
- šviežiai malti pipirai;
- 1,5 v.š. druskos;
- Aliejaus;
- Žalumynai bulvėms:
- šviežia kalendra;
- krapai;
- 1 Čili pipiras;
- 2 českano skiltelės;
- šviežas citrininis čiobrelis;
- šviežias bazilikas;
- Druska;
- 4 v.š. aliejaus.
Ingredientai
Receptas
- Karkų odą įvairiose vietose negiliai įpjaukite, sudėkite į maišelius ir supilkite girą. Palikite šaldytuve marinuotis apie 12 val. Tarpe galima apversti. Prieš kepdami, išimkite ir dar palikite 2 val. pabūti kambario temperatūroje.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), ant žarijų sudėkite rūkymo kaladėles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 160 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Pasiruoškite marinatą. Į indą išspauskite česnako skilteles, suberkite kalendrą, pipirus, druską ir įpilkite aliejaus. Išmaišykite. Turi gautis skysta košė. Jei reikia, įpilkite aliejaus. Išimkite karkas. Minkštose dalyse padarykite 4-5 p dideles gilias įpjovas/kišenes ir prikiškite marinato. Karkas iš visų pusių įtrinkite garstyčiomis. Įvyniokite į foliją.
- Karkas dėkite ant grotelių ir kepkite 3 val.
- Pasiruoškite žalumynus bulvėms. Trintuvu sutrinkite į vientisą masę kalendrą, krapus, čili pipirą, česnaką, įmeskite citrininio čiobrelio lapelius, baziliko lapelius, druską ir aliejų. Palikite pastovėti. Bulves perpjaukite per pusę, sudėkite į indą. Paimkite pasiruoštų žalumynų mišinį, dar praskieskite su aliejumi ir supilkite ant bulvių, sumaišykite.
- Iš folijos išimkite karkas ir sudėkite į indą kartu su bulvėmis. Indą statykite į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje 130C temperatūroje kepkite 1-1.5 val. kol bulvės taps minkštos. Kepimo metu, po 30 min. karkas apverskite.