- 500 g. jautienos;
- 500 g. ėrienos;
- 3 skiltelės česnako;
- 0,5 a. š. malto kardamono;
- 0,5 a. š. malto kumino;
- 1 a. š. rūkytos paprikos;
- Mėgstamų prieskoninių žolelių;
- Muskato riešuto;
- 2 svogūnų;
- 2 v. š. natūralaus jogurto;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Ingredientai
Receptas
- Faršą sumaišykite su visais prieskoniais, įtarkuokite svogūną, dėkite jogurtą.
- Mėsą galite maišyti ir „išmušti“ rankomis, galite naudoti kombainą. Tikslas – maišyti tol, kol masė taps vientisa ir lipni. Dėkite 2 h pailsėti į šaldytuvą.
- Ant kepimo popieriaus dėkite apie 200 g. mėsos, uždenkite kitu popieriaus lapu ir su kočėlu iškočiokite kuo plonesnį ir tolygaus storio stačiakampį. Nuimkite viršutinį popieriaus lapą. Susukite lapą su mėsa į ritinėlį.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite kol temperatūra pakils iki 180°C. Priverkite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Ritinėlius dėkite į ketaus keptuvę ir kepkite vis apverčiant 20-25 min.
- Iškepusią mėsą išvyniokite, susmulkinkite ir naudokite kebabams.