- 5 litrai vandens
- 500 g druskos
- 150 g cukraus
- 150 ml acto rūgšties (70%)
- 5 skiltelės česnako
- 4 lauro lapai
- Juodieji ir kvapnieji pipirų žirneliai
- Jei yra sunkumų nusipirkti 70% acto rūgšties galima panaudoti 9%. Receptas šiek tiek skirsis:
- 5 litrai vandens
- 600 g druskos
- 180 g cukraus
- 1170 ml acto 9%
- 6 skiltelės česnako
- 4 lauro lapai
- Juodieji ir kvapnieji pipirų žirneliai
Ingredientai
Receptas
- KK+ marinatas (Kristupo Krivicko receptas) Užvirkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų, suberkte pipirus ir lauro lapus.
- Atvėsinkite marinatą, sudėkite stambiai pjaustytus česnakus ir supilkite actą.
- Marinatas paruoštas. Produktą laikykite marinate 12-24 valandų. Kuo ilgiau laikysite, tuo aštresnis bus acto skonis.
- Šį marinatą prieš rūkymą galima naudoti žuviai, kiaulienai, paukštienai.