- 3 kg pomidorų;
- 4 saldžiųjų paprikų;
- 5 svogūnų;
- 2 galvučių česnako;
- 1 aitrioji paprika;
- 220 g cukraus;
- 60 g druskos;
- 150 g obuolių acto;
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1/2 a.š. cinamono;
- maltų juodųjų, lauro lapų;
- Žalumynų : petražolių, bazilikų, kalendrų, rozmarinų, čiobrelių ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių.


Ingredientai
Receptas
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite ketaus puodą.
- Pomidorus supjaustykite kubeliais ir supilkite į puodą, suberkite cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus, paprikas, šviežius prieskonius ir troškinkite apie 1 val. Tada suberkite smulkintus česnakus, cinamoną, troškinkite, kol padažas ims tirštėti, pabaigoje supilkite actą ir pakaitinkite iki 7-10 min.
- Viską sutrinkite trintuvu. Karštą padažą supilkite į stiklainius ir užsukite.