0.00
0
+37065654515
Kategorija
Jautiena Kepiniai

Osetijos pyragėliai

1 - 2 h

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • Tešlai:
  • 250 ml. kefyro
  • 0.5 a.š. sodos
  • 0.5 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 200-250 gr. miltų
  • Įdarui:
  • 300 g jautienos
  • 1 tarkuoto svogūnas
  • 70 g tarkuoto čederio sūrio
  • Kelių skiltelių smulkinto česnako
  • Druskos
  • Pipirų
  • Žiupsnelio smulkintos šviežios kalendros
  • 3-4 žiedelių smulkinto čili pipiro
  • 30 g tarkuoto sviesto

Receptas

  1. Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių.
  2. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  3. Inde sumaišykite visus įdaro produktus, mėsą gerai „išmuštkite”, formuokite kukulius.
  4. Stiklinėje su kefyru išmaišykite sodą, druską ir cukrų, leiskite pastovėti 5-10 min. Po truputį pilkite miltus ir minkykite tešlą, tol taps elastinga. (Miltų kiekis priklauso nuo kefyro skystumo, tad +/- 50 gr.). Tešlą uždenkite maistine plėvele ir leiskite pailsėti 20-30 min.
  5. Iš tešlos paruoškite 6 kamuoliukus po 80 g ir mėsos po 60-65 g.
  6. Iškočiokite tešlos kamuolėlį, dėkite mėsos kukulį, užspauskite kraštus suimdami į centrą, nepalikite netvarkingų raukšlelių ar skylučių.
  7. Paruoštus kamuolėlius palikite 15 min. pailsėti. Tada labai atsargiai pirštais ploninkite, panašiai kaip formuojant tešlą picai, darbą pabaikite kočėlu, išplonindami pyragėlius iki 2 cm.
  8. Kai kepimo akmuo gerai įkaitęs, dėkite po 3 pyragėlius ir kepkite po 4-5 min iš abiejų pusių.
  9. Kiekvieną pyragėlį pertepkite tirpintu sviestu.

Skanaus.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę