- 5 kiaulių kojos;
- Druska ir pipirai;
- 3-4 skiltelės česnako;
- 2 lauro lapai;
- 5 pipirų grūdeliai;
- 3-4 vnt ąžuolinių vyno statinių rūkymo kaladėlės;
- Padažas-marinatas Poppamies „Hot Bourbon“
Ingredientai
Receptas
- Kiaulių kojas porą valandų išmirkykite šaltame vandenyje. Gerai nuplaukite. Sudėkite į puodą, įberkite druskos, įmeskite lauro lapus ir pipirus. Virkite ant nedidelės ugnies apie 3-4 val. tol, kol mėsa ims kristi nuo kaulo.
- Išimkite, nusausinkite, įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 130C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Ant anglių sudėkite rūkymo kaladėles. Kiaulių kojas sudėkite ant grotelių ir rūkykite 1.5 val. Pabaigoje aptepkite padažu ir leiskite dar pabūti kepsninėje 15 min.