- Marinatui:
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- 1 jalapeno pipiro be sėklų
- 1 džiovinto čili pipiro
- 1 šaukštelio druskos su rūkyta paprika
- 1-2 cm nuluptos imbiero šaknies
- 1/4 puoduko sojos padažo
- 1/2 puoduko apelsinų sulčių
- 1/4 puoduko alyvuogių aliejaus
- 1/2 puoduko acto
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio cinamono
- 1 šaukšto pipirų („Allspice” arba „Jamaica pepper”)
- 1 šaukšto smulkintų svogūno laiškų
- 1/2 laimo sulčių
- 1 šaukštelio čiobrelio
- 1/2 šaukštelio maltų muskato riešutų
- Vidutinio dydžio vištos
Ingredientai
Receptas
- Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu, gauta mase ištepkite vištą, o kas lieka, supilkite į maistinį marinavimo maišą.
- Marinuokite vištą 2-4 valandas.
- Pasilikite 1/2 puoduko marinato, kad kepant galėtumėte aptepti vištą.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui: uždekite anglis ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170 laipsnių. Sudėkite kepimo sistemą su deflektoriais, uždėkite groteles.
- Kepkite apie 1,5 valandos, vis patepdami marinatu.