- 1,3-1,5 kg. viščiuko;
- 70 g. sviesto;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 a.š. druskos;
- Pipirų;
- Šviežių žolelių: čiobrelio, rozmarino ir baziliko;
- Angus & Oink Winner chicken dinner prieskonių;
- 1 citrinos;


Ingredientai
Receptas
- Viščiukui iškirpti nugarą ir prislėgti išlaužant kaulus (pirmą kartą taip skrodžiant rekomenduojame Youtube įvesti spatchcook ir pažiūrėti procesą).
- Į kambario temperatūros sviestą įspaudžiam česnaką, druską, pipirą, čiobrelį, rozmariną ir baziliką, gerai išmaišome.
- Tarp viščiuko odos ir mėsos pirštais pasidarykite kišenes ties kojom ir krūtine, prikiškite po oda sviesto. Tai galite padaryti ir prieš iškerpant nugarą.
- Viršų apibarstyti Angus & Oink Winner chicken dinner prieskoniais.
- Dedam viščiuką į rotisserie krepšį.
- Paruočiam kepsninę. Kepant su rotisserie reikia labai mažai anglių, arba naudoti senas anglis. Daug kaitros ar ugnies šiam kepimo būdui nereikia. Kepsninę įkaitinkite iki 180°C su vienu deflektoriumi.
- Viščiuką kepkite iki gražaus apskrudimo arba iki 72°C vidinės temperatūros storiausioje vietoje.
- Kepant galima pašlakstyti citrinos sultimis, bet tai nėra būtina.