- 2 kg vištų blauzdelių;
- 5-6 vnt. raudonos paprikos;
- 1 čili pipiras;
- 6-7 svogūnai;
- Bulvės – vizualiai tiek pat kiek mėsos;
- Švieži krapai;
- Šviežios petražolės;
- Aliejus;
- Čili prieskoniai;
- Druska, pipirai;
- 1 a. š. kumino sėklų;
- 3 lauro lapai
Ingredientai
Receptas
- Svogūnus, paprikas ir čili pipirą susmulkinkite trintuvu į vientisą masę. Supjaustykite krapus ir petražoles bei bulves.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite aliejų. Kazane iš visų pusių apskrudinkite vištų blauzdeles. Išimkite ir atidėkite į šalį.
- Suberkite bulves ir pamaišydami kepkite, kol išorė apskrus. Bulvių vidus gali likti žalias. Išimkite ir atidėkite į šalį.
- Į kazaną grąžinkite vištieną. Pagardinkite druska, pipirais, čili pipirų prieskoniais. Trindami tarp delnų suberkite kumino sėklas. Supilkite maltų paprikų-svogūnų-čili masę. Uždenkite kazaną, uždarykite kepsninę. Palikite viską troškintis 20 min.
- Sudėkite apkeptas bulves ir lauro lapelius. Išmaišykite, kad bulves apsemtų skystis. Palikite troškintis dar apie 15-20 minučių, kol bulvės suminkštės. Likus keletai minučių iki pabaigos užbarstykite smulkintų krapų ir petražolių.