0.00
0
+37065654515
Kategorija
Paukštiena

Indiškas vištienos tikka masala

3 h +

4+

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • Vištienos marinatui:
  • 1 puodelis graikiško jogurto;
  • 2 v.š. Citrinos sulčių ir 1,5 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. Garam masala prieskonių;
  • 1/2 a.š. Aitriosios paprikos ir 1 a.š. druskos;
  • 2 a.š. Tarkuoto imbiero ir 2 a.š. tarkuoto česnako;
  • 700 g. Vištienos šlaunelių mėsos;
  • Tikka masalai:
  • 2 v.š. Aliejaus ir 2 v.š. sviesto ir 1 smulkinto svogūno;
  • 2 a.š. Tarkuoto imbiero ir 2 a.š. tarkuoto česnako;
  • 2 a.š. Rudojo cukraus ir 1 a.š. maltų kalendrų sėklų;
  • 1 a.š. Malto kumino ir 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. Garam masala prieskonių ir 1 a.š. druskos;
  • 1/2 a.š. Aitriosios paprikos;
  • 240 ml. Smulkintų koncervuotų pomidorų;
  • 220 ml. Riebios grietinėlės (35%), kalendros

Receptas

  1. Supjaustykite vištieną gabaliukais, sudėkite į didelį dubenį kartu su vištienos marinatui skirtais ingredientais, viską gerai sumaišykite ir palikite 2 val. šaldytuve pasimarinuoti.
  2. Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite tiesioginiam kepimui (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pasieks 200 C. Ant grotelių pastatykite didesnę ketaus keptuvę, į ją įpilkite aliejaus. Aliejui įkaitus, apkepkite vištieną po 2 min iš kiekvienos pusės.
  3. Išimkite vištieną iš keptuvės ir į keptuvę sudėkite sviestą. Šiam įkaitus, nuolat maišydami, apkepkite svogūnus, imbierą bei česnakus. Sudėkite prieskonius ir pakepkite dar 1-2 min. Supilkite pomidorus. Šiems užvirus, supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite.
  4. Iki minimumo pridarykite kepsninės sklendes ir atgal į keptuvę sudėkite vištieną. Pamaišydami virkite, kol padažas pradės tirštėti.
  5. Apibarstykite kalendra, patiekite su basmati ryžiais arba naan duonele.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę