- 4 viščiukų po 800-900 g
- 5l vandens
- 250 g druskos
- 150 g cukraus
- 5 česnako skiltelių
- Juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais
- Lauro lapų
- Kmynų
- 2-3 rūkymo kaladėlių
Ingredientai
Receptas
- Užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų. Suberkite prieskonius. Česnakus stambiai supjaustykite ir sudėkite į marinatą, kai vanduo atšals.
- Užpilkite viščiukus marinatu ir laikykite šaldytuve apie 12 val.
- Nusausinkite, apdėkite česnakais iš marinato.
- Panaudokite Kamado Bono, kaip rūkyklą: paruoškite kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, sudėkite rūkymo kaladėles, uždėkite kepimo sistemą su deflektoriais, nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 135 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Rūkykite uždaroje palaikant 135C, iki 74C vidinės viščiuko temperatūros.
- Po rūkymo, rekomenduojame susukti viščiukus į foliją, sudėti į sandarų indą ir palikti pravėsti, taip jų oda suminkštės ir bus lengvai sukramtoma.