- 1 kg. valytų vištų širdelių;
- 200 g. pusžiedžiais pjaustytų pievagrybių;
- 2 šiaudeliais pjaustytų morkos;
- 2 smulkiai pjaustytų svogūnų;
- 400 ml. riebios grietinėlės (35%);
- 6 skiltelių kapoto česnako;
- 50 ml. sojos padažo;
- Alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų;
- Šviežių krapų;
- 3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių.
Ingredientai
Receptas
- Širdeles marinuokite sojos padaže 1 valandą.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), uždekite anglis, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110°C. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Ant grotelių sudėkite širdeles ir rūkykite 30-40 minučių.
- Kepsninę paruoškite tiesioginiam kepimui (be deflektorių), įstatykite ketaus puodą ir gerai jį įkaitinkite.
- Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, 5 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką, tuomet sudėkite morkas, pakepkite jas 5 minutes. Sudėkite grybus, pakepkite 3 minutes. Paskutines sudėkite rūkytas širdeles ir pakepkite 3 minutes.
- Supilkite grietinėlę, prieskonius ir troškinkite 15 minučių.
