0.00
0
+37065654515
Kategorija
Paukštiena

Kalakutienos kotletai

30 - 60 min

4

1/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 600 g kalakutienos faršo;
  • 70 g manų kruopų;
  • 70 ml pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • ½ lengvai pakepinto smulkinto svogūno;
  • 2 skiltelės trinto česnako;
  • 1 v.š. majonezo;
  • Sauja smulkintų krapų;
  • Druska, pipirai;
  • Alyvuogių aliejus kepimui;
  • 3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių;
  • Padažui:
  • 150 g kubeliais pjaustytos kiaulienos šoninės;
  • ½ smulkinto svogūno;
  • 2 skiltelės smulkinto česnako;
  • 100 ml 35% riebumo grietinėlės;
  • 200 ml daržovių sultinio;
  • Alyvuogių aliejus kepimui;
  • Smulkintų svogūnų laiškų.

Receptas

  1. Manų kruopas 30 minučių brinkinkite piene ir sumaišykite su likusiais produktais. Drėgnomis rankomis formuokite 8 kotletus.
  2. Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 C. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  3. Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį, ant jo patieskite kepimo popierių, sudėkite kotletus ir rūkykite 25-30 minučių.
  4. Puode apskrudinkite šoninę, berkite svogūną, česnaką, dar porą minučių pakepkite. Supilkite sultinį, grietinėlę, išmaišykite ir uždarykite. Kotletus dėkite į paruoštą padažą ir grąžinkite į kepsninę. Troškinkite netiesioginėje kaitroje, 160°C temperatūroje 20-25 minutes.
  5. Pagardiname svogūnų laiškais.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę