- 350 g kubeliais pjaustyta vištienos krūtinėlė;
- 1 kubeliais pjaustytas ananasas;
- 1 didelis stambiai pjaustytas svogūnas;
- ½ kvadratais pjausyta geltonoji paprika;
- ½ kvadratais pjausyta raudonoji paprika;
- 12 mažų pomidoriukų;
- Alyvuogių aliejus;
- 100 ml ananasų sulčių šlakstymui;
- Marinatui:
- 120 ml ananasų sulčių;
- 2 v.š. graikiško jogurto;
- 3 v.š. citrinos sulčių;
- 2 skiltelės trinto česnako;
- 2 v.š. smulkintų petražolių;
- 1 a.š. kumino;
- 1 a.š. kalendros;
- 1 a.š. čili pipirų;
- 1 a.š. druskos.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Marinato ingredientus sumaišykite. Vištienos ir ananasų kubelius marinuokite 1-2 valandas. Jeigu iešmeliai mediniai, juos bent pusvalandį pamirkykite vandenyje. Ant iešmelių sumaukite vištieną, ananasus, svogūną, paprikas, pomidoriukus. Patepame aliejumi.
- Kepkite tiesiogiai virš žarijų, 200°C temperatūroje vartydami ir šlakstydami ananasų sultimis apie 10 minučių.