- 600 g kalakutienos faršo;
- 70 g manų kruopų;
- 70 ml pieno;
- 1 kiaušinis;
- ½ lengvai pakepinto smulkinto svogūno;
- 2 skiltelės trinto česnako;
- 1 v.š. majonezo;
- Sauja smulkintų krapų;
- Druska, pipirai;
- Alyvuogių aliejus kepimui;
- 3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių;
- Padažui:
- 150 g kubeliais pjaustytos kiaulienos šoninės;
- ½ smulkinto svogūno;
- 2 skiltelės smulkinto česnako;
- 100 ml 35% riebumo grietinėlės;
- 200 ml daržovių sultinio;
- Alyvuogių aliejus kepimui;
- Smulkintų svogūnų laiškų.
Ingredientai
Receptas
- Manų kruopas 30 minučių brinkinkite piene ir sumaišykite su likusiais produktais. Drėgnomis rankomis formuokite 8 kotletus.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 C. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį, ant jo patieskite kepimo popierių, sudėkite kotletus ir rūkykite 25-30 minučių.
- Puode apskrudinkite šoninę, berkite svogūną, česnaką, dar porą minučių pakepkite. Supilkite sultinį, grietinėlę, išmaišykite ir uždarykite. Kotletus dėkite į paruoštą padažą ir grąžinkite į kepsninę. Troškinkite netiesioginėje kaitroje, 160°C temperatūroje 20-25 minutes.
- Pagardiname svogūnų laiškais.