- Kalakuto (apie 4 kg)
- 2-3 svogūnų
- Kelių šakelių rozmarino
- 5-6 skiltelių česnako
- 3-4 ąžuolo rūkymo kaladėlių
- KK marinato
Ingredientai
Receptas
- Kalakutą 24 val mirkykite KK marinate.
- Po paros išimkite, gerai nusausinkite, į vidų dėkite ketvirčiais pjautytus svogūnus, česnakus, rozmariną.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 120 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Kalakutą dėkite ant grotelių ir rūykite iki 75°C vidinės temperatūros storiausioje krūtinės vietoje.
- Temperatūrą paprasta matuoti naudojant zodinį Inkbird termometrą.
- Ištraukę iš kepsninės suvyniokite į foliją ir palaukite kol pravės. Tokiu būdu odelė bus minkšta ir sukramtoma.