- Marinatui:
- 5l vandens;
- 250 g. druskos;
- 150 g. cukraus;
- 5 česnako skiltelės;
- Juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais;
- Lauro lapų;
- Kmynų;
- 1.5 kg. vištienos blauzdelių;
- 2-3 vnt. rūkymo kaladėlių;
- Baltam Alabamos padažui:
- 250 ml majonezo;
- 60 ml krienų;
- 30 ml sidro acto;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- 1 šaukštelis geltonų garstyčių;
- 5 šaukšteliai cukraus;
- 1½ šaukštelio druskos;
- 1 šaukštelis juodųjų pipirų;
- ¼ šaukštelio kajano pipirų.
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų. Suberkite prieskonius. Česnakus stambiai supjaustykite ir sudėkite kai vanduo atšals. Užpilkite blauzdeles marinatu ir laikykite šaldytuve apie 12 val.
- Nusausinkite, apdėkite česnakais iš marinato.
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), uždekite anglis, sudėkite rūkymo kaladėles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Tada blauzdeles sudėkite ant grotelių ir kepkite kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 65C. Matuoti paprasta naudojant termometrą.
- Blauzdeles dėkite ant grotelių jau tiesioginėje kaitroje, aptepkite Alabamos padažu ir apskrudinkite iki vidinės 74C temperatūros. Iškeptas blauzdeles sudėkite į indą ir apliekite likusiu padažu.