- 3 v. š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- 1 didelis geltonasis svogūnas;
- 2 žaliosios paprikos;
- 2 česnako skiltelės;
- 150 g. smulkinto fetos sūrio;
- 100 g. juodųjų alyvuogių be kauliuko;
- 1 a. š maltos kalendros;
- 1 šaukštas saldžiosios paprikos;
- 1/2 arb. š. kumino;
- Druskos ir pipirų;
- 6 prinokę pomidorai;
- 1/2 puodelio pomidorų padažo (apie 118 ml);
- 1 šaukštelis cukraus;
- 6 dideli kiaušiniai;
- 1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių lapų;
Ingredientai
Receptas
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Ant grotelių padėkite ketaus keptuvę, supilkite aliejų, įkaitinkite, suberkite svogūnus, paprikas, česnaką, prieskonius, druskos ir pipirų. Kepkite dažnai maišydami apie 10 min., kol daržovės sušvelnės.
- Įdėkite pomidorų, pomidorų padažo ir cukraus. Virkite apie 10-12 min, kol pomidorų mišinio pradės mažėti.
- Naudodami medinį šaukštą, pomidorų mišinyje padarykite 6 įdubas arba „šulinius“ (įsitikinkite, kad įdubos yra išdėstytos atskirai). Švelniai įleiskite kiaušinį į kiekvieną įdubą. Sudėkite fetos sūrį ir alyvuoges. Uždenkite kepsninės dangtį ir kepkite 5 min., kol sutvirtės kiaušinių baltymai.
- Papuoškite šviežiomis petražolėmis.