- 500 g menkės ar kitos baltos žuvies filė;
- 4 labai didelės bulvės;
- 150 ml riebios grietinės;
- 1 šaukštelis garstyčių;
- 100 g sviesto;
- 100 g smulkiai tarkuoto Cheddar sūrio;
- 50 ml pieno;
- 2 šaukštai kapotų petražolių;
- 2 šaukštai smulkintų krapų;
- Druska, pipirai;
- 3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių;
- Ypač tyras alyvuogių aliejus


Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 C. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Žuvies filė gerai nusausiname, berkite druskos, pipirų. Guldykite ant sviestinio popieriaus, dėkite ant kepsninės grotelių ir rūkykite apie 40 minučių. Tada į kepsninę įdėkite deflektorių, praverkite sklendes ir pakelikite temperatūrą iki 200 C.
- Bulves gerai nuplaukite ir patepkite aliejumi. Kepkite apie valandą, vieną kartą apversdami. Iškepus pjaukite pusiau ir su šaukštu išskobkite bulvių turinį. Iš išskobtos masės trinkite bulvių košę, pilkite pieną, dėkite sviesto, sūrį, gerai išmaišykite
- Žuvį atvėsinkite, susmulkinkite, sumaišykite inde su grietine, garstyčiomis ir petražolėmis.
- Kepimo formoje išdėliokite žuvies masę, užklokite bulvių koše ir kepkite apie 40 minučių.
- Bulvių viršų pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi, galite papuošti krevetėmis, pabarstyti krapais.