0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Balkaniškas Burek

1 - 2 h

4+

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 20-22 vnt Filo tešlos lakštų;
  • 500 g. smulkitos jautienos;
  • 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • 1 virtos ir mažais kubeliais pjaustytos bulvės;
  • 1 pakelio sviesto;
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1/2 a.š. septynių prieskonių mišinio (rasite rytietiškose parduotuvėse);
  • 1 a.š. druskos;
  • 1/2 puodelio gazuoto mineralinio vandens (mes naudojame Suliko).

Receptas

  1. Gilesniame dubenyje sudėkite jautieną, svogūnus, bulves, pipirus, septynių prieskonių mišinį, druską ir supilkite mineralinį vandenį. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
  2. Paruoškite tešlą. Tam kad ji neišdžiūtų, nelūžinėtų, ją būtina laikyti drėgnai. Todėl sudrėkinkite 2 rankšluosčius ir tarp jų įdėkite du filo tešlos lakštus (taip palaikykite apie 5 min). Tuomet vieną greitai sutepkite lydytu sviestu ir viename tešlos šone, plona juostele, sudėkite jautieną. Viską susukite į vamzdelį. Sviestu sutepkite antrą tešlos lakštą ir juo apvyniokite prieš tai susuktą vamzdelį. Susuktą vamzdelį vyniokite į spiralę ir dėkite į sviestu išteptos ketaus keptuvės (30 cm) centrą. Toliau drėkinkite, tepkite, dėkite mėsą ir sukite filo tešlą. Susuktus vamzdelius dėliokite spirale aplink centrinį.
  3. Užkurkite Kamado Bono kepsninę,  paruoškite kepimui netiesioginėje kaitroje (deflektoriai aukštesnėje pozicijoje, kepimo akmuo ant grotelių) ir palaukite, kol temperatūra pasieks 200 C. Dėkite keptuvę į vidų ir kepkite 30-40 min. nuolat aptepdami lydytu sviestu.
  4. Iškeptą bureką išimkite iš kepsninės ir palikite šiek tiek atvėsti.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę