- 20-22 vnt Filo tešlos lakštų;
- 500 g. smulkitos jautienos;
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
- 1 virtos ir mažais kubeliais pjaustytos bulvės;
- 1 pakelio sviesto;
- 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1/2 a.š. septynių prieskonių mišinio (rasite rytietiškose parduotuvėse);
- 1 a.š. druskos;
- 1/2 puodelio gazuoto mineralinio vandens (mes naudojame Suliko).


Ingredientai
Receptas
- Gilesniame dubenyje sudėkite jautieną, svogūnus, bulves, pipirus, septynių prieskonių mišinį, druską ir supilkite mineralinį vandenį. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
- Paruoškite tešlą. Tam kad ji neišdžiūtų, nelūžinėtų, ją būtina laikyti drėgnai. Todėl sudrėkinkite 2 rankšluosčius ir tarp jų įdėkite du filo tešlos lakštus (taip palaikykite apie 5 min). Tuomet vieną greitai sutepkite lydytu sviestu ir viename tešlos šone, plona juostele, sudėkite jautieną. Viską susukite į vamzdelį. Sviestu sutepkite antrą tešlos lakštą ir juo apvyniokite prieš tai susuktą vamzdelį. Susuktą vamzdelį vyniokite į spiralę ir dėkite į sviestu išteptos ketaus keptuvės (30 cm) centrą. Toliau drėkinkite, tepkite, dėkite mėsą ir sukite filo tešlą. Susuktus vamzdelius dėliokite spirale aplink centrinį.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite kepimui netiesioginėje kaitroje (deflektoriai aukštesnėje pozicijoje, kepimo akmuo ant grotelių) ir palaukite, kol temperatūra pasieks 200 C. Dėkite keptuvę į vidų ir kepkite 30-40 min. nuolat aptepdami lydytu sviestu.
- Iškeptą bureką išimkite iš kepsninės ir palikite šiek tiek atvėsti.