0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Paratha – indiška duona

30 - 60 min

4

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 350 ml miltų;
  • 150 ml pilno grūdo miltų;
  • 180 ml šilto vandens;
  • 1 a.š. druskos;
  • 6-8 v.š. lydyto sviesto.

Receptas

  1. Sumaišykite miltus, druską ir palaipsniui supilkite vandenį. Maišykite, minkykite, kol tešlos kamuolys vos lips prie rankų. Jei reikės dar vandens, pilkite po šaukštą. Jei tešla per daug limps, įberkite truputį miltų.
  2. Tešlą dėkite į indą, uždenkite drėgnu audiniu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 30-120 min. Padalinkite tešlą į 8 lygias dalis, kočiokite/formuokite plonus blynus. Tepkite per visą blyną tirpintą sviestą, susukite kaip cigarą, o tada susukite į spyralę. Pradžioje pagaminkite 8 spyrales ir tada jas vėl iškočiokite į plonus blynus.
  3. Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  4. Į kepsninę įstatykite ketaus keptuvę. Kepkite karštoje keptuvėje apie 1-2 minutes kiekvieną pusę.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę