0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Shepherd’s pie (piemenų pyragas)

1 - 2 h

4

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 650 g maltos ėrienos;
  • 2 smulkiai pjaustyti saliero stiebai;
  • 1 didelė kubeliais pjaustyta morka;
  • 1 smulkintas raudonasis svogūnas;
  • 1 v.š. smulkinto šviežio rozmarino;
  • 1 v.š. smulkinto šviežio čiobrelio;
  • 2 česnakų skiltelės;
  • 300 g šaldytų žirnelių;
  • 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 3 v.š. pomidorų pastos;
  • 1 v.š. vorčesterio padažo;
  • 1/2 puodelio jautienos sultinio;
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • 150 g sviesto;
  • 8 didelės bulvės;
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelis smulkintų petražolių.

Receptas

  1. Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite kepimui tiesioginėje kaitroje (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pasieks 150 C. Tada ant grotelių padėkite Grand feu ketaus puodą.
  2. Jame ištirpinkite 50 g sviesto ir supilkite aliejų. Šiems įkaitus, apkepkite česnaką, morkas, salierus ir svogūnus. Tada sudėkite ėrieną, apkepkite. Sudėkite rozmariną, čiobrelius, druską ir pipirus ir pakepkite dar 2 min.
  3. Sudėkite konservuotus pomidorus, žirnelius, pomidorų pastą, įpilkite vorčesterio padažo ir troškinkite 5 min. Pabaigai supilkite sultinį ir troškinkite dar 40 – 50 min.
  4. Išimkite puodą ir pasiruoškite kepsninę kepimui netiesioginėje kaitroje (karščio deflektoriai padėti aukštesnėje padėtyje, ant grotelių uždėtas kepimo akmuo). Įkaitinkite kepsninę iki 180 C.
  5. Išsivirkite bulves, jas sutrinkite su likusiu sviestu. Dėkite kiaušinių trynius, viską apmaišykite. Sudėkite parmezano sūrį.
  6. Troškintą mėsą su daržovėmis sudėkite į gilesnę keptuvę, ant viršaus sudėkite bulves ir viską šaukite atgal į kepsninę. Kepkite apie 30-40 min, kol viršus gražiai apskrus. Patiekite pagardindami smulkintomis petražolėmis.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę