- 650 g maltos ėrienos;
- 2 smulkiai pjaustyti saliero stiebai;
- 1 didelė kubeliais pjaustyta morka;
- 1 smulkintas raudonasis svogūnas;
- 1 v.š. smulkinto šviežio rozmarino;
- 1 v.š. smulkinto šviežio čiobrelio;
- 2 česnakų skiltelės;
- 300 g šaldytų žirnelių;
- 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
- 3 v.š. pomidorų pastos;
- 1 v.š. vorčesterio padažo;
- 1/2 puodelio jautienos sultinio;
- Druskos ir pipirų (pagal skonį);
- 150 g sviesto;
- 8 didelės bulvės;
- 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnelis smulkintų petražolių.


Ingredientai
Receptas
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite kepimui tiesioginėje kaitroje (be deflektorių) ir palaukite kol temperatūra pasieks 150 C. Tada ant grotelių padėkite Grand feu ketaus puodą.
- Jame ištirpinkite 50 g sviesto ir supilkite aliejų. Šiems įkaitus, apkepkite česnaką, morkas, salierus ir svogūnus. Tada sudėkite ėrieną, apkepkite. Sudėkite rozmariną, čiobrelius, druską ir pipirus ir pakepkite dar 2 min.
- Sudėkite konservuotus pomidorus, žirnelius, pomidorų pastą, įpilkite vorčesterio padažo ir troškinkite 5 min. Pabaigai supilkite sultinį ir troškinkite dar 40 – 50 min.
- Išimkite puodą ir pasiruoškite kepsninę kepimui netiesioginėje kaitroje (karščio deflektoriai padėti aukštesnėje padėtyje, ant grotelių uždėtas kepimo akmuo). Įkaitinkite kepsninę iki 180 C.
- Išsivirkite bulves, jas sutrinkite su likusiu sviestu. Dėkite kiaušinių trynius, viską apmaišykite. Sudėkite parmezano sūrį.
- Troškintą mėsą su daržovėmis sudėkite į gilesnę keptuvę, ant viršaus sudėkite bulves ir viską šaukite atgal į kepsninę. Kepkite apie 30-40 min, kol viršus gražiai apskrus. Patiekite pagardindami smulkintomis petražolėmis.