0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Sourdough duona

3 h +

4+

3/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 600 g. 100% kvietinių miltų;
  • 370 ml šilto vandens;
  • 200 g. aktyvaus raugo;
  • 15 g. druskos;

Receptas

  1. Sumaišykite tešlą be druskos ir palikite 30 min pastovėti kambario temperatūroje.
  2. Į tešlą sudėkite druską ir dar kartą 30 min leiskite ramiai pabūti.
  3. Pirmoji fermentacija vyksta 2-3 val. Jos metu kas 30 min. lankstykite tešlą: kelkite tešlos kraštą abiem rankomis stengdamiesi išploninti ir įlenkite į vidų, kaip ritę. Toliau lankstykite iš keturių kraštų panašiai kaip voką. Po paskutinio lankstymo padarykite laikiną duonos formą ir leiskite pastovėti 15 min.
  4. Suformuokite galutinę formą – kepalą.
  5. Antroji fermentacija/kildinimas vyksta 1-2 val.
  6. Kamado bono kepsninę pasiruoškite kepinių kepimui – deflektoriai aukštesnėje pozicijoje, o ant grotelių padėkite kepimo akmenį. Į kepsninę įdėkite Grand feu puodą ir įkaitinkite iki 240 laipsnių. Tada į kaitintą puodą įdėkite duoną ir, uždengę jį dangčiu, kepkite 20 min.
  7. Atidenkite puodą ir sumažinkite kepsninės temperatūrą (pridarydami sklendes) iki 210 laipsnių. Tada kepkite toliau dar 30-40 min.
  8. Kai duona iškeps, leiskite pilnai atvėsti.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę