- 1 kg Molini Pizzuti trumpos fermentacijos miltų;
- 620 ml vandens;
- 30 g druskos;
- 2 g. šviežių mielių;
- 1 a.š. medaus;
- pertrintų San Marzano pomidorų;
- Mocarelos sūrio;
- Itališkos saliami dešros.


Ingredientai
Receptas
- Į vandenį suberkite druską, išmaišykite. Pilkite 10% miltų, vėl išmaišykite. Tada pridėkite 2 g. mielių ir medų. Viską maišykite po truputį supildami likusius miltus. Kai baigsite pilti miltus, ant lygaus paviršiaus išminkykite tešlą ir dėkite į brandinimo indą, būtinai jį uždenkite. Indą palaikykite kambario temperatūroje 2 val. Tada dėkite į šaldytuvą ir palikite jame 24 valandoms.
- Išimkite tešlą, formuokite tešlos burbulus, kurių vienas apie 270 g. (viso gausis 6 vnt). Burbulus palikite pastovėti uždengtus kambario temperatūroje 3 val.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, groteles iškelkite į aukščiausią poziciją, ant jų dėkite deflektorius, ant jų kryžmę ir ant jos kepimo akmenį. Palaukite kol temperatūra pasieks 300 C.
- Rankomis suformuokite picos padą. Ant jo tepkite pomidorų tyrę, tada dėkite sūrį ir ant viršaus saliami.
- Picas dėkite tik ant gerai įkaitusio kepimo akmens ir kepkite 2 min. vieną kartą apsukdami.