- 5-6 vnt. bulvių;
- 2 vnt svogūnai;
- 3-4 v.š. aliejaus;
- 5 kiaušiniai;
- 100 ml. grietinėlės;
- 5 v. š. tarkuoto permazano sūrio;
- 200 g. rikotos sūrio;
- 180 g. vyšninių pomidorų;
- 6 griežinėlių vytinto kumpio;
- Saujelė smulkintų česnakinių laiškų;
- Saujelė brokolių;
- Druskos ir pipirų;
- Žiupsnelis cukraus;
- 2 v. š. majonezo.


Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), naudokite ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 160 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai
- Dubenyje išplakite kiaušinius su grietinėle ir rikota sūriu, įmaišykite parmezaną, pagardinkite prieskoniais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus kepkite svogūnus su žiupsneliu cukraus, kol pradės rusvėti ir karamelizuotis. Atidėkite į lėkštę.
- Bulves supjaustykite 3 mm griežinėliais. Apkepkite keptuvėje pagardindami druska, pipirais iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinės servetėlės. Pusę bulvių sudėkite į kepimo indą, ant jų užtepkite šaukštą majonezo, dalį svogūnų, pagardinkite druska, pipirais. Vėl kartokite – sluoksnis bulvių, majonezo, svogūno, prieskoniai. Užpilkite kiaušinių masę, sudėkite kumpio griežinėlius, pusiau pjautus pomidoriukus.
- Kepkite kamado kepsninėje netiesioginėje kaitroje 160C 45-50 min.
- Iškeptą pabarstykite česnako laiškais.