0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Prieskoninė duona

30 - 60 min

4+

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 500 g. miltų;
  • 250 ml. šilto pieno;
  • 100 g. sviesto;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 10 g. sausų mielių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • Įdarui:
  • 4-5 skiltelės česnako;
  • Pundelis mėgstamų žalumynų;
  • 50 gr. sviesto

Receptas

  1. Mieles ištirpinkite su pienu ir cukrumi ir palikite 10 min. ramiai pabūti. Lengvai išplakite kiaušinius, įmaišykite pieno mišinį, suberkite tarkuotą sviestą, įsijokite miltus. Minkykite tešlą, ji bus lipni, bet kuo ilgiau minkysite, tuo ji taps paklusnesnė, miltų papildomai dėti nereikia. Pastatykite šiltai valandai, kad pakiltų.
  2. Pasigaminkite įdarą: ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su tarkuotu česnaku, bei kapotomis prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Pakilusią tešlą perminkykite, padalinkite į dvi lygias dalis ir iškočiokite vienodus apskritimus maždaug 30 cm. skersmens. Vieno lakšto viršų ištepkite prieskoniniu margarinu ir uždenkite kitu lakštu. Suspauskite- sujunkite abiejų lakštų kraštus. Per vidurį dėkite stiklinę. Iki jos įpjaukite tešlą vertikaliai ir horizontaliai. Gausite 4 tešlos padalas, kiekvieną iš jų perpjaukite pusiau, tada turėsite 8, ir dar kiekvieną pusiau, kad galiausiai turėtumėte 16. Imkite po dvi juosteles ir kelis kartus pasukite į išorę, tuomet juostelių kraštą sutvirtinkite. Paruoštą duoną, palikite 20 min. pailsėti, pakilti.
  4. Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), naudokite kepimo akmenį. Palaukite kol temperatūra pakils iki 170 C,  kepkite 20-25 min.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę