- 2-2.5 kg bulvių;
- 500 g – 700 g kiaulienos šoninės juostelių (priklauso nuo juostelių storio);
- 70 g sūdytų vėdarinių kiaulių žarnų;
- 2 vidutinio dydžio svogūnai;
- 250 ml pieno;
- Druska, pipirai;
- Alyvuogių aliejaus vėdarų tepimui;
- Grietinė, krapai.
Ingredientai
Receptas
- Žarnas išmirkykite, išvalykite. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite kartu su svogūnais. Truputį nusunkite, pilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir kimškite į žarnas. Tik ne per daug! Galus užriškite. Vėdarus 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, kol jie truputį išsipūs. Šoninės juosteles patieskite ant stalo, guldykite vėdarą ir apsukite aplink. Vėdarus, kurių į šoninę nesuksite, subadykite ir dar kartą subadysite vėliau, pakepę 10-15 minučių.
- Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi), ant deflektoriaus padėkite vandens vonelę ir nerūdijančio plieno groteles. Palaukite kol temperatūra pakils iki 150 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Vėdarus paguldykite ant grotelių ir kepkite 2 valandas. Tada pakelkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 30 – 60 min, priklausomai nuo vėdarų storio.
- Tradiciniai vėdarai jau iškepę, juos ištraukite. Kelkite temperatūrą iki 220°C ir 15 minučių netiesioginėje kaitroje apskrudinkite vėdarus, apvyniotus šonine. Kepimo eigoje, kas 30 minučių, visus vėdarus tepkite karštu aliejumi. Kas valandą apverskite.
- Patiekite tradiciškai su grietine ir krapais.