0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Šakšuka

0 - 30 min

4

2/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 3 v. š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis geltonasis svogūnas;
  • 2 žaliosios paprikos;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 150 g. smulkinto fetos sūrio;
  • 100 g. juodųjų alyvuogių be kauliuko;
  • 1 a. š maltos kalendros;
  • 1 šaukštas saldžiosios paprikos;
  • 1/2 arb. š. kumino;
  • Druskos ir pipirų;
  • 6 prinokę pomidorai;
  • 1/2 puodelio pomidorų padažo (apie 118 ml);
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 6 dideli kiaušiniai;
  • 1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių lapų;

Receptas

  1. Užkurkite Kamado Bono kepsninę, paruoškite tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  2. Ant grotelių padėkite ketaus keptuvę, supilkite aliejų, įkaitinkite, suberkite svogūnus, paprikas, česnaką, prieskonius, druskos ir pipirų. Kepkite dažnai maišydami apie 10 min., kol daržovės sušvelnės.
  3. Įdėkite pomidorų, pomidorų padažo ir cukraus. Virkite apie 10-12 min, kol pomidorų mišinio pradės mažėti.
  4. Naudodami medinį šaukštą, pomidorų mišinyje padarykite 6 įdubas arba „šulinius“ (įsitikinkite, kad įdubos yra išdėstytos atskirai). Švelniai įleiskite kiaušinį į kiekvieną įdubą. Sudėkite fetos sūrį ir alyvuoges. Uždenkite kepsninės dangtį ir kepkite 5 min., kol sutvirtės kiaušinių baltymai.
  5. Papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę