- 1 kg. virtų bulvių;
- 1/4 virtų bulvių dalies miltų;
- 1/2 a. šaukštelio druskos;
- 1 saujelės kapotų petražolių;
- 1 didelio kiaušinio;
- Padažui:
- šalto rūkymo šoninės;
- 2 svogūnai;
- 500 ml. grietinėlės;
- Krapų;
- Druskos ir pipirų


Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado Bono kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Išvirkite ir sumalkite bulves. Masę padalinkite į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildykite miltais. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir petražoles, gerai išminkykite ir formuokite plonas ilgas virveles. Jas paspauskite ir supjaustykite „piršteliais“.
- Tada dėkite ant gerai įkaitinto kepimo akmens, apšlakstykite aliejumi ir kepkite, kol taps gražios auksinės spalvos.
- Supjaustykite šoninę ir svogūnus, apkepkite juos keptuvėje, įmaišykite krapus, prieskonius ir supilkite grietinėlę. Padažą supilkite į puodą ar troškinimo indą su dangčiu, kartu sudėkite ir iškeptus švilpikus, gerai permaišykite.
- Uždenkite dangčiu ir statykite atgal į kepsninę 5-7 min. ramiai pabūti. O tada valgykite!