0.00
0
+37065654515
Kategorija
Kepiniai

Žemaičių blynai

0 - 30 min

4

1/3

Atsispausdinti

Ingredientai

  • 15 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • Druskos;
  • 3 v. š. miltų;
  • 3 v. š. krakmolo;
  • Įdarui :
  • 300 g. vištienos;
  • 1 vnt. svogūno;
  • Aliejaus kepimui;
  • Padažui:
  • 150 g. pievagrybių;
  • 150 ml. grietinės;
  • 150 g. pieno;
  • 100 g. šalto rūkymo šoninės;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 1 a. š. miltų;
  • 1 a. š. sviesto;
  • 1 vnt. česnako;
  • Svogūnų laiškų.

Receptas

  1. Paruoškite Kamado Bono kepsninę tiesioginiam kepimui (be deflektoriaus) ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 C.  Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  2. Išvirtas bulves sumalkite, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkykite tešlą. Padalinkite vienodais gabalėliais. Vištieną išvirkite, sumalkite ir sumaišykite su kepintu svogūnu. Formuokite kaip cepelinus, paskui suplokite. Ant grotelių statykite ketaus keptuvę, įkaitinkite aliejų ir apkepinkite keptuvėje ant nedidelės ugnies po 4-5 min iš abiejų pusių.
  3. Padažo gamyba: keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir pakepkite smulkintus svogūnus, šoninę ir pievagrybius, sudėkite traiškytą česnaką, supilkite grietinę, pieną ir miltus. Kelias minutes maišydami pakaitinkite. Iškeptus blynus apliekite padažu ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Kamado receptai

Daugiau
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis yra tuščiasĮ parduotuvę